omilos-kyriakidis.gr

Back Home
Breadcrumbs
Home quallity assurance
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Written by kyriakos  
Monday, 03 January 2011 18:15

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΑΡΘΡΟ 1ο

ΓΕΝΙΚΑ

Η κατασκευή όλων των έργων βασίζεται αυστηρά στις επιστημονικές και τεχνικές μελέτες που προηγούνται κάθε οικοδομικής φάσης. Χρησιμοποιούνται γι'αυτό υλικά άριστης ποιότητας με πιστοποιητικό ISO και προσωπικό καταρτισμένο, τεχνικώς ειδικευμένο στα διάφορα είδη εργασιών. Αναλυτικότερα οι εργασίες εκτελούνται όπως περιγράφονται στα επόμενα άρθρα.

ΑΡΘΡΟ 2ο

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ

Οι κατασκευές και οι υπολογισμοί του έργου με οπλισμένο σκυτόδεμα εκτελούνται σύμφωνα με τους ελληνικούς κανονισμούς και την έγκριση από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο. Η θεμελίωση, τα τοιχεία του υπογείου, οι πλάκες των ορόφων, ο οικοδομικός σκελετός και τα οπλισμένα από μπετόν αρμέ περιφερειακά στηθαία της ταράτσας είναι από σκυρόδεμα ποιότητας C 20/25.
Ο οικοδομικός σκελετός εξωτερικά είναι μονωμένος με πολυστερίνη πάχους 3 εκατοστών. Η ποιότητα του σκυροδέματος αποδεικνύεται με την έκδοση πιστοποιητικών ποιότητας σκυροδέματος. Για το λόγο αυτό γίνεται δειγματοληψία σκυροδέματος σε όλες τις φάσεις του οικοδομικού σκελετού.

ΑΡΘΡΟ 3ο

ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ

Όλοι οι τοίχοι, εξωτερικοί και εσωτερικοί, κατασκευάζονται από τούβλα 8 και 12 οπών άριστης ποιότητας και ειδικότερα: Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι διπλοί δρομικοί και κατασκευάζονται με διπλά σενάζια και μονωτικό υλικό πάχους 5 εκατοστών. Επίσης τοποθετούνται υαλοπλέγματα για αντισεισμική προστασία. Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι δρομικοί με διπλά σενάζια. Επίσης τοποθετούνται υαλοπλέγματα για αντισεισμική προστασία.

ΑΡΘΡΟ 4ο

ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε οικία έχει ανεξάρτητο δίκτυο παροχής νερού από την ΕΥΔΑΠ. Επίσης σε κάθε διαμέρισμα υπάρχει εγκατάσταση με πίνακα ΚΟΛΛΕΚΤΕΡ απ'όπου ξεκινούν σωλήνες πολυστρωματικοί (πλαστικοί - αλουμινίου) προς τους υποδοχείς ύδρευσης και σωλήνας πλαστικός στην υποδοχή του ηλιακού θερμοσίφωνα. Οι διακόπτες, τα εξαρτήματα, οι βρύσες του διαμερίσματος και των μπαλκονιών είναι ιταλικής κατασκευής, μάρκας CIMBERIO.

ΑΡΘΡΟ 5ο

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η εγκατάσταση θέρμανσης κάθε διαμερίσματος είναι αυτόνομη και αποτελείται από σωλήνες δικτυωμένου πολυαιθυλενίου με φράγμα οξυγόνου, θερμαντικά σώματα PANEL και θερμοστάτη SIEMENS. Στο λεβητοστάσιο τοποθετείται κυκλοφορητής WILO, καυστήρας ELCO και ότι άλλο προβλέπει η μηχανολογική μελέτη.

ΑΡΘΡΟ 6ο

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση κάθε διαμερίσματος αναλυτικότερα περιλαμβάνει:
Υπνοδωμάτια: Τρείς πρίζες σούκο, μία πρίζα OTE ISDN, μία πρίζα TV-RADIO, μία πρίζα κλιματισμού, ένα αλέ-ρετούρ, καθώς και προεγκατάσταση συναργεμού.
Κουζίνα: Μία γραμμή ηλεκτρικής κουζίνας, μία γραμμή πλυντηρίου πιάτων, δύο πρίζες σούκο ενισχυμένες στον πάγκο εργασίας, μία πρίζα ψυγείου, γραμμή απορροφητήρα, γραμμή φωτισμού, γραμμή κρυφού φωτισμού, καθώς και προεγκατάσταση συναγερμού.
Σαλόνι: Τρείς πρίζες σούκο, μία πρίζα OTE ISDN, μία πρίζα TV-RADIO, μία πρίζα κλιματισμού, γραμμή φωτισμού, γραμμή αναμονής ηλεκτρικής τέντας, καθώς και προεγκατάσταση συναγερμού.
Χολ: Γραμμές για εγκατάσταση του κέντρου μονάδας συναγερμού (ραντάρ, παγίδες, σειρήνα, τηλέφωνο, πληκτρολόγιο), καθώς και θυροτηλεόραση.

Οι γραμμές από τα ρολόγια της ΔΕΗ μέχρι τους πίνακες των διαμερισμάτων είναι 1 επί 35 Ampere για διαμερίσματα με μία κρεββατοκάμαρα, 1 επί 63 Ampere για διαμερίσματα με δύο κρεββατοκάμαρες και 3 επί 35 Ampere για διαμερίσματα με τρεις κρεββατοκάμαρες.
Οι πριζοδιακόπτες είναι ABB Γερμανίας λευκού χρώματος, τύπου Reflex-Spring, ο ηλεκτρικός πίνακας είναι μεταλλικός, με αυτόματες ασφάλειες ΑΒΒ και ρελέ προστασίας ΑΒΒ.
Η ηλεκτρική εγκατάσταση όλων των διαμερισμάτων είναι για νυχτερινό ρεύμα.

ΑΡΘΡΟ 7ο

ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Η μόνωση της ταράτσας είναι ανεστραμμένη και αποτελείται από: ΦΡΑΓΜΑ ΥΔΡΑΤΜΩΝ με επάλειψη ασφαλτικού γαλακτώματος σε τρεις στρώσεις. ΡΥΣΕΙΣ με κυψελωτό τσιμεντοκονίαμα (αφρομπετόν) τύπου 350 - 400 kgr/κυβικό μέτρο, που δημιουργεί ηχομόνωση και θερμομόνωση. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ με ασφαλτικές ελαστοπλαστικές μεμβράνες ευρωπαϊκής προέλευσης, με οπλισμό από πολυεστερικό ύφασμα. ΔΑΠΕΔΟ ΤΑΡΑΤΣΑΣ με τοποθέτηση θερμονωτικών πλακιδίων.

ΑΡΘΡΟ 8ο

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Πλακίδια δαπέδου και τοίχου έως και GROUP 5 ιταλικής ή ισπανικής προέλευσης (15 ευρώ αρχική τιμή). Τα δάπεδα των διαμερισμάτων είναι υπερυψωμένα 15 εκατ. με αφρομπετόν για θερμομόνωση και ηχομόνωση μεταξύ των ορόφων και τσιμεντοκονίαμα για ρύσεις. Τοποθετούνται πλακίδια δαπέδου με σχέδιο ρόμβο σε όλο το διαμέρισμα.
ΥΠΟΓΕΙΟ Επιστρώνεται με βιομηχανικό δάπεδο βαρέως τύπου (ανθεκτικό στη διέλευση οχημάτων). ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Δάπεδα γρανίτη ιταλικής ή ισπανικής προέλευσης.
ΔΑΠΕΔΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΩΝ Πλακίδια έως και GROUP 5 ιταλικής ή ισπανικής προέλευσης, με αντοχή στον πάγο.

ΑΡΘΡΟ 9ο

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ - ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ

Όλα τα εξωτερικά κουφώματα είναι από αλουμίνιο μάρκας ALUMIL με ηλεκτροστατική βαφή, κουρμπαριστά με κλειδαριές ασφαλείας DOMUS. Οι υαλοπίνακες είναι θερμοηχομονωτικοί διπλοί 5 χιλ. θερμοκολλημένοι αεροστεγώς. Οι οδηγοί αλουμινίων είναι τριπλοί με αναμονή για σίτα. Τα κιγκλιδώματα είναι μασίφ. Κατασκευάζονται βάσει των αρχιτεκτονικών σχεδίων της οικοδομής.

ΑΡΘΡΟ 10ο

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι χώροι υποδοχής, σαλόνι, κουζίνα (τοίχοι, ταβάνια) είναι χρωματισμένοι με πλαστικό οικολογικό χρώμα ελεύθερης επιλογής τριών προκαθορισμένων αποχρώσεων, σπατουλαρισμένοι σε τρεις στρώσεις. Οι τοίχοι των υπνοδωματίων, καθώς και του χολ είναι χρωματισμένοι με πλαστικό οικολογικό χρώμα αποχρώσεως του πάγου και σπατουλαρισμένοι σε τρεις στρώσεις. Οι οροφές των υπνοδωματίων είναι χρωματισμένοι με πλαστικό οικολογικό χρώμα αποχρώσεως του πάγου. Τα χρώματα είναι CRAFT LATEX.

ΑΡΘΡΟ 11ο

ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ

ΜΕΣΟΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Αποτελούνται από επένδυση καρυδιάς, ιταλικής προέλευσης και κατασκευής PLAISIO σε τρείς αποχρώσεις.
ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ Είναι ασφαλείας με επένδυση καρυδιάς σε σχέδιο, καθώς και η πόρτα της πολυκατοικίας η οποία λειτουργεί ηλεκτρικά με κωδικό χρήστη, ιταλικής προέλευσης και κατασκευής PLAISIO.
ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ Υπάρχουν σε όλα τα υπνοδωμάτια και αποτελούνται από πόρτες βακελίτη σε διάφορα χρώματα, ελεύθερης επιλογής σχεδίου μήκους 2,10 μ.
ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Είτε από κουτιά μελαμίνης με πορτάκια δρύινα σε διάφορα σχέδια είτε από πορτάκια βακελίτη σε διάφορα χρώματα.
Τα παραπάνω ντουλάπια κουζίνας ανέρχονται για διαμερίσματα από 45 τ.μ. έως 65 τ.μ. σε 6 τρέχοντα μέτρα, για διαμερίσματα από 66 τ.μ. έως 80 τ.μ. σε 7 τρέχοντα μέτρα, για διαμερίσματα από 81 τ.μ. έως 105 τ.μ. σε 8 τρέχοντα μέτρα και για διαμερίσματα από 106 τ.μ. και άνω σε 10 τρέχοντα μέτρα.

ΑΡΘΡΟ 12ο

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Τα είδη υγιεινής είναι χρώματος λευκού.
Λουτήρας Είναι μαντεμένιος πορσελάνης PORCER με αναμεικτική μπαταρία χρωμίου ιταλικής κατασκευής TEOREMMA τύπου LUNA με αυτόματη βαλβίδα και αξεσουάρ μπάνιου χρωμίου (σπογγοθήκη, πετσετοθήκη). Νιπτήρας και Λεκάνη Είναι IDEAL STANDARD μοντέλο BALLI ή BAHAMA με αναμεικτική μπαταρία χρωμίου ιταλικής κατασκευής TEOREMMA τύπου LUNA και αξεσουάρ μπάνιου χρωμίου.
Νεροχύτης Είναι FRANKE τύπου LOGICA ή FRADURA με αναμεικτική μπαταρία χρωμίου ιταλικής κατασκευής TEOREMMA τύπου LUNA.

ΑΡΘΡΟ 13ο

ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ

Είναι υδραυλικός βαρέως τύπου, με θάλαμο χωριτικότητας οκτώ ατόμων, ο οποίος περιέχει αυτόματες πόρτες κεντρικού ανοίγματος και εσωτερικές συρόμενες πόρτες τύπου BUS για προστασία από το φρεάτιο κατά την άνοδο και κάθοδο των χρηστών. Ο κομβιοδόχος του θαλάμου είναι ανοξείδωτος με σύμβολα σε κώδικα BRAILLE ή TACTILE, ένδειξη ανόδου - καθόδου, φώτα ασφαλείας με LED υψηλής φωτεινότητας, τηλέφωνο κινδύνου και ηχητική αναγγελία ορόφου. Ο θάλαμος είναι επενδυμένος με βακελίτη με κυκλικές γωνίες από ανοξείδωτο χάλυβα και οροφή από ανοξείδωτο διάτρητο χάλυβα. Επίσης περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα ιοδίνης και δάπεδο από πλακάκι γρανίτη.

ΑΡΘΡΟ 14ο

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Στην είσοδο της πολυκατοικίας, στα πλατύσκαλα των οροφών, στο υπόγειο, στο μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα και στο λεβητοστάσιο τοποθετούνται φώτα ασφαλείας και σύστημα πυρανίχνευσης με κομβία κινδύνου στα πλατύσκαλα των οροφών. Στους χώρους της πυλωτής και της πρασιάς τοποθετούνται διακοσμητικά φώτα. Στους κήπους τοποθετούνται αδιάβροχα σποτς τα οποία λειτουργούν με χρονοδιακόπτες.

ΑΡΘΡΟ 15ο

ΤΖΑΚΙ

Στο σαλόνι τοποθετείται εστία τζακιού χτιστή κατά παραγγελία σχεδίου με αυτόνομη καμινάδα σε προκαθορισμένη θέση, για διαμερίσματα άνω των 70 τ.μ.

ΑΡΘΡΟ 16ο
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Προεγκατάσταση σωληνώσεων για χρήση φυσικού αερίου.

 

© 2021 omilos-kyriakidis.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!

Mobile Version | Standard Version